logo programında firmaların en sık karşılaştıkları hatanın çözümünü.

Error : Can not connect to LOGO SERVER at : server: 32070 hatası nedir?

Logo programlarının bir lisans servisi bulunmaktadır. Bu servis programın yüklü olduğu ana bilgisayarda çalışır. Zaten tek kullanıcılı bir program kullanıyorsanız muhtemelen kullandığınız bilgisayar aynı zamanda ana bilgisayardır. Logo’ nun bu lisans servisi aralıklarla Logo Lisans Sunucuları ile haberleşerek programın kullanım süresinin kontrolünü sağlamak (kullandıkça öde lisanslama sistemi ile alınmış bir  program ise), programın bir başka bilgisayarda kurulu olup olmadığının, bir başka ifadeyle lisans ihlallerinin önüne geçmek için çalışmak zorundadır. Ekranda karşılaştığınız bu hata, programın açılırken bu servise erişememesi sebebiyle ortaya çıkar.

Logo lisans servisi neden çalışmıyor?

Bu servis, uzun süreler boyunca lisans yenileme yapılmamış olması sebebiyle durmuş olabilir. Bir windows güncellemesi de bu servisin durmasına sebep olmuş olabilir. Programın yüklü olduğu bilgisayarda internet erişiminin olmaması lisans servisinin durma sebebi olabilir. Belki de bu lisans servisi çalışıyor fakat ağ üzerinden sizin bilgisayarınız bu servise erişemiyor olabilir. Bunun sebepleri genellikle ana bilgisayarda bu servise erişimi engelleyen bir windows güvenlik duvarı ya da aynı işi yapan bir antivirüs programının bulunmasıdır.

Logo lisans servisini nasıl başlatabilirim?

Öncelikle programın kurulu olduğu ana bilgisayar üzerinde bu işlemin daha sağlıklı olarak yapılabileceğini hatırlatalım. Bu bilgisayarda Windows+R tuş bileşimini kullanarak açılan pencereye services.msc yazıp “Tamam” düğmesine tıklayıp Windows hizmetlerinin bulunduğu bölüme giriyoruz.

Ardından logo lisans servisini listeden bulup sol taraftaki “Başlat” düğmesine tıklayıp servisin başlamasını bekliyoruz.

Servis başladığında hizmetler ekranında servisin durum bölümünde başladığını göreceksiniz. Eğer servis resimdeki gibi “Çalışıyor” statüsüne geçtiyse işlemi başarıyla tamamladınız demektir. Programınızı açabilirsiniz.

Bu işlemlerin hepsini yaptım ama logo lisans servisi başlamıyor !

Bu durumda program için lisans yenilemesi yapılması gereklidir. Sistem işletmeni üzerinden lisans yenilemesi yapacağız. Bu işlemlerin programın yüklü olduğu ana bilgisayarda yapıldığını tekrar hatırlatalım. İşlem adımları aşağıdaki gibidir:


Programın kısayol simgesi üzerinde sağ tuş yaparak açılan menüden “Dosya konumunu aç” seçeneğini tıklıyoruz.

Açılan pencerede programınıza ait “Sistem İşletmeni” uygulamasını buluyoruz. Bu uygulama kullanılan programa göre farklı isimlerde görünebilir. (GOSYS, GOPLUSSYS, GO3SYS, TIGERSYS, TIGER2SYS, TIGER3SYS, STARTSYS gibi) Örneğimizde GO3SYS programı üzerinden ilerliyoruz. Bu programın üzerinde sağ tuş yaparak “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini seçip Sistem işletmenini yönetici haklarıyla çalıştırıyoruz. Kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz. Bu programda işlem yapabilmek için LOGO yetkisinde bir kullanıcı ile giriş yapmanız gerektiğini de ayrıca hatırlatalım.


Yönetim menüsünden lisans yenileme işlemi yaparak programımızın güncel lisans bilgisini Logo sunucularından almasını sağlıyoruz. Bu işlem esnasında karşımıza çıkan tüm onay ekranlarında onay vererek ilerleyelim. “Lisans yenileme işlemi başarıyla tamamlandı” mesajını gördükten sonra yazımızın ilk bölümlerinde anlatılan logo lisans servisinin yeniden başlatılmasını sağlamamız gereklidir.

Tüm bu işlemleri yaptım ancak yine de lisans servisim başlamıyor!

Böyle bir durumda programın lisans sunucusu konfigürasyon ayarlarının kontrol edilmesi gereklidir. Bu işlemlerle ilgili teknik destek almanız için  destek@onsadestek.com mail adresimize talep gönderebilirsiniz.