Bilgi Bankası: Teknik Servis > Windows
Yazıcı paylaşma
Gönderen Admin Onsa on 07 February 2014 01:07 PM

Bilgisayarınıza takılı bir yazıcı varsa, bunu aynı ağda bulunan herkesle paylaşabilirsiniz. Yazıcı, bilgisayarınıza takılı olduğu ve bir USB kablosu veya başka türde yazıcı kablosu ile doğrudan bilgisayarınıza takılı olduğu sürece hangi yazıcı türüne sahip olduğunuz önemli değildir. Yazıcıyı paylaşmayı seçtiğiniz kişiler, ağda ilk önce bilgisayarınızı buldukları sürece bu yazıcıyı yazdırma işlemi için kullanabileceklerdir.

Bir bilgisayara takılı olmak yerine doğrudan bir ağa bağlı yazıcıları aynı ağdaki herkes kullanabilir. Böyle yazıcılar, doğrudan ağa bağlanmalarına izin veren bir ağ bağlantı noktasına veya kablosuz bağlantıya sahip olmalıdır.

 
 

Bir yazıyı paylaşma birkaç işlemin yapılmasını gerektirir. İlk önce, yazıcının takılı olduğu bilgisayarda aşağıdaki adımları izleyin.

Dosya ve yazı paylaşımını etkinleştirmek için

  1. Gelişmiş paylaşım ayarlarını açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna yazın, Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni tıklatın ve sol bölmede Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir'i tıklatın.

  2. Geçerli ağ profilini genişletmek için köşeli çift ayracı Köşeli çift ayraç simgesinin resmi tıklatın.
  3. Yazıcı paylaşımı devre dışıysa, Dosya ve yazıcı paylaşımı altında, Dosya ve yazıcı paylaşımını aç'ı seçin ve ardındanDeğişiklikleri kaydet'i tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Şimdi yazıcının kendisini paylaşmanız gerekir.

Yazıcınızı paylaşmak için

  1. Aygıtlar ve Yazıcılar'ı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi, ardından da Başlat menüsünde Aygıtlar ve Yazıcılar'ı tıklatın.

  2. Paylaşmak istediğiniz yazıcıyı sağ tıklatın ve ardından Yazıcı özellikleri'ni tıklatın.

  3. Paylaşım sekmesini tıklatın ve Bu yazıcıyı paylaş onay kutusunu işaretleyin.

Ağınızdaki diğer kişiler, bu yazıcıya şimdi bağlanabilir. Tek yapmaları gereken bilgisayarlarına bir ağ yazıcısı (sizin yazıcınızı) eklemektir.

Bir ağ yazıcısı eklemek için

  1. Aygıtlar ve Yazıcılar'ı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi, ardından da Başlat menüsünde Aygıtlar ve Yazıcılar'ı tıklatın.

  2. Yazıcı ekle'yi tıklatın.

  3. Ağ, kablosuz veya Bluetooth yazıcı ekle'yi tıklatın, paylaşılan yazıcıyı tıklatın, İleri'yi tıklatın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.

 

(0 oylar)
Bu makale yararlıydı
Bu makale yararlı değildi

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
Onsa Destek