Bilgi Bankası: Teknik Servis > Windows
Dosya ve yazıcı paylaşımını etkinleştirme
Gönderen Admin Onsa on 07 February 2014 01:07 PM

Ağ keşfetme ve yazıcı paylaştırmanın etkin olduğunu aşağıdaki adımları uygulayarak doğrulayın:

  1. Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmiDenetim MasasıAğ ve Internet ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni tıklatarak Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açın.

  2. Ağ bulma özelliği devre dışıysa, bölümü genişletmek için ok düğmesini Ok düğmesinin resmi tıklatın, Ağ bulmayı aç seçeneğini, ardındanUygula'yı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  3. Dosya paylaşımı devre dışıysa, bölümü genişletmek için ok düğmesini Ok düğmesinin resmi tıklatın, Dosya paylaşımını aç seçeneğini, ardından Uygula'yı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  4. Ortak klasör paylaşımı kapalıysa ve dosyaları bilgisayarınızdaki Ortak klasörüne koyarak paylaşmak istiyorsanız, bölümü genişletmek için ok düğmesini Ok düğmesinin resmi tıklatın, Ağ erişimi olan herkesin dosyaları açabilmesi için paylaşımı aç veya Ağ erişimi olan herkesin dosya açabilmesi, değiştirebilmesi ve oluşturabilmesi için paylaşımı aç'ı tıklattıktan sonraUygula'yı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  5. Yazıcı paylaşımı kapalıysa ve paylaşmak istediğiniz bir yazıcınız varsa, ok düğmesini Ok düğmesinin resmi tıklatarak bölümü genişletin, Yazıcı paylaşımını aç'ı tıklatın ve sonra Uygula'yı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  6. Son olarak, aşağıdakilerden birini yaparak dosyayı veya yazıcıyı paylaştırın:

    • Paylaştırmak istediğiniz dosyayı veya klasörü sağ tıklatın, Paylaştır'ı tıklatın, oku tıklatın, öğeyi paylaşmak istediğiniz kişileri seçin ve Paylaştır'ı tıklatın. 

    • Paylaşmak istediğiniz dosyaları veya klasörleri bilgisayarınızın Ortak klasörüne kopyalayın. Ortak klasörünü bulmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın ve ardından Belgeler'i tıklatın. Gezinti bölmesinde, Sık Kullanılan Bağlantılar altındaOrtak'ı tıklatın. Daha fazla bilgi için bkz. Ortak klasörle dosya paylaşımı.
    •  

Hala dosyaları ve yazıcıyı ağ üzerinde paylaşmayla ilgili sorun yaşıyorsanız, Windows Güvenlik Duvarı'nın Dosya ve Yazıcı Paylaşımı'nı engellemediğinden emin olun. Nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmaktadır:

  1. Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmiDenetim MasasıGüvenlik ve ardından Windows Güvenlik Duvarı'nı tıklatarak Windows Güvenlik Duvarı'nı açın.

  2. Programa Windows Güvenlik Duvarı aracılığıyla izin ver'i tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

  3. Program veya bağlantı noktası listesindeki Dosya ve Yazıcı Paylaşımı onay kutusunun işaretlemiş olduğundan emin olun, ardından Tamam'ı tıklatın.

(0 oylar)
Bu makale yararlıydı
Bu makale yararlı değildi

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
Onsa Destek