Bildirim Kategorileri
RSS Beslemesi
Haberler
May
1
E-Posta Güvenliği Hakkında Önemli Bilgilendirme
Gönderen ONUR SAVAŞ on 01 May 2019 05:59 PM

Değerli Kullanıcılarımız,

 

Son zamanlarda Oltalama (Phishing) amaçlı e-posta gönderimleri oldukça artmıştır. Bu saldırıları önlemek amacı ile İnternet Servis Sağlayıcıları ve e-posta barındırma hizmeti veren kurumlar her türlü güvenlik önlemlerini almaktadır ancak kullanıcıların da saldırganların hedefi olmamak adına dikkat etmesi gereken hususlar ve kişisel cihazlarında yapması gereken periyodik kontroller bulunmaktadır.

 Oltalama amaçlı gönderilen e-postalar genellikle bankalardan, bilinen web sitelerinden, internet servis sağlayıcılarından gönderilmiş gibi görünür ve hesapların güncellenmesi için e-posta içeriğinde bulunan linkten (URL bağlantısı) kredi kartı numarası, hesap numarası, kişisel şifre,  … vb bilgilerin girilmesi istenir. E-posta içerisinde verilen link sahtedir dolayısı ile linke tıklayarak kişisel bilgilerini giren kullanıcıların bilgileri direkt saldırganların eline geçebilir. 

 Çalıştığınız kurum ve kuruluşlar size asla kişisel bilgilerinizi veya şifrelerinizi soran e-posta göndermez. Lütfen bu e-postaları dikkate almayınız, e-posta içerisinde yer alan URL bağlantılarına tıklamayınız.

 Oltalama yöntemi ile e-posta şifrenizi ele geçiren saldırganlar, temasta olduğunuz kişilere, şirketlere sizin adınıza sahte e-postalar gönderebilir, internet aracılığı ile sizin adınıza para transferi yapmaya çalışabilir, e-posta hesabınızdan çok sayıda reklam içerikli (SPAM) e-posta gönderimi yapabilir. Dolayısı ile kullanıcıların periyodik olarak e-posta şifrelerini değiştirmesi, bilgisayarlarını antivirüs programları ile taratması ve e-posta hesaplarında şüpheli bir adrese yönlendirme olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir.

 

Değerli Kullanıcılarımız saldırganlardan korunmak için lütfen;

  • Şüpheli görünen e-postaları dikkate almayınız ve içindeki linklere tıklamayınız.
  • Güvenli olmayan web sitelerinden uygulama, film, müzik dosyası …vb  indirmeyiniz. Uygulama ile birlikte çoğu zaman warm, trojen, virüs …vb. öğeleri de bilgisayarınıza indirdiğinizi unutmayınız.
  • Kişisel bilgileriniz size özeldir, kimse ile paylaşmayınız. Şüpheli web sitelerine kişisel bilgilerinizi vermeyiniz,
  • Bilgisayarlarınızda mutlaka antispyware ve antivürüs programları kullanınız ve programı güncelleyip, bilgisayarınızda periyodik olarak tarama işlemi gerçekleştiriniz.
  • Saldırganlar tarafından kolay kırılabilir, tahmin edilebilir şifreler kullanmayınız. Şifrelerinizi büyük/küçük harf+rakam+karakter içerecek şekilde oluşturunuz ve şifrelerinizi belirli aralıkla mutlaka değiştiriniz.
  • E-posta hesaplarınızı belirli aralıklarla kontrol ediniz ve şüpheli gördüğünüz bir adrese yönlendirme var ise hemen e-posta sağlayıcınız ile iletişime geçiniz.

 

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla.


Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
Onsa Destek