Bildirim Kategorileri
RSS Beslemesi
Haberler
Nov
26
Sahte E-postalar Hakkında Bilgilendirme
Gönderen Onur SAVAS on 26 November 2018 10:05 PM

Değerli Kullanıcılarımız,

Türkiye genelinde zaman zaman virüslü ve spam olan e-postalar artış göstermektedir ve oltalama olarak adlandırılan e-posta türlerinin engellenmesi  sonuç  odaklı bir yaklaşım olmayabilirken  kullanıcıların dikkat etmesi de önem kazanmaktadır.

Özellikle kişisel bilgi talebi veya faturalar ile ilgili olarak ödeme talebinde bulunulan e-postalara kesinlikle itibar etmeyiniz. Bu tipteki sahte e-postalar aracılığı ile toplanan bilgiler, dolandırıcılık amacıyla kullanılabilmekte ya da e-postalardaki linklere tıklanması yoluyla zararlı yazılımların kullanmış olduğunuz cihazınıza yüklenmesi sağlanabilmektedir. Güvenliğiniz için, kredi kartı bilgilerinizi ve/veya size özel olduğunu düşündüğünüz herhangi bir bilgiyi e-posta yoluyla cevaplamayınız ve e-posta içerisinde yer alabilecek, doğruluğundan emin olmadığınız linklere tıklamayınız.

Virüslü ve Spam E-Postalar Hakkında Genel Bilgilendirme;

Oltalama amaçlı e-posta gönderimleri son zamanlarda oldukça artmıştır. Gönderen e-posta adresinden veya e-posta içeriğindeki tıklanması beklenen linklerin yönleneceği adreslerden oltalama olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Mouse/Fare imlecini ilgili linkin üzerine getirip tıklamadan beklediğinizde gerçek link adresi gözükmektedir. Bu tip e-postaların içeriğini tıklamadan veya  ekin de ki dosyaları açmadan silmenizi önemle hatırlatırız. Aksi takdirde size de virüs bulaşabilir, çeşitli etkileri olabileceği gibi sizin adınıza da oltalama e-postası göndermeye başlayabilir.

Fidye Virüsleri ise, e-posta ile kullanıcılara ulaşabilmekte ve bulaştığı sistemler/bilgisayarlar üzerinde dosyalara erişimi engelleyerek/şifreleyerek kullanıcılardan fidye talep etmektedir. 2007 yılında ortaya çıkan bu virüsler, 2015 yılı itibariyle oldukça yaygınlaşmıştır ve son zamanlarda bu tür e-postalarda artış olduğu görülmektedir.

Korunmak için neler yapılabilir;

En önemlisi kullanıcılar daha fazla bilinçlenmelidir.

Kullanılan işletim sistemi, antivirüs ve antispam gibi sistemlerin güncelliği sağlanmalıdır.

Sizin için önemli olan dosya ya da sistemlerin yedeği mutlaka alınmalıdır.

E-postaların gerçek mi sahte mi olduğu kontrol edilmeli ve içeriğinde bulunan link veya dosyalar güvenilirliğinden emin olmadan açılmamalıdır.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,


Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
Onsa Destek